Hur stod stjärnorna idag ?

Sovit dåligt, vaknade fem av att nån mjauade. Det var Bullen som ville gå ut. Jag var jätteglad över att han ändå hade kommit hem inatt nån gång, efter att ha varit borta ett dygn. Upp o ut med kattorna. Isäng igen somnade om. Sen ringde Leifs väckarklocka i tre omgångar. Somnade om. Vaknade tio över sex. Han har försovit sig !!!. Somnade om drömde att han fick sparken p g a försovningen. Vaknade kl sju av att grannen ringde o berättade att Bullen satt på bron. Ja, tack jag vet det. Det gjorde inget att Du ringde o väckte mig. Kunde inte somna om. Klev upp o läste tidningen. Öppnade paketet från H&M som jag hämtade igår. Inget passade. Jeansen var för stora, linnena för små. Dags att göra ett nytt paket som ska returneras. Synd på jeansen hade velat ha dom till den 3 maj när jag ska på kurs på jobbet. Bakade äppelmuffins, glömde sockret. Bakade därefter dumlemuffins. Tömde i varmt vatten i smeten o det började bubbla i bakpulvret på en gång. Skit också. Men dom vart ganska goda iallafall. Sen kom posten med ett inkassobrev. Då var nog måttet rågat. Skickade ett argt brev till berört företag och hänvisade till tidigare mailkorrespondens där jag trodde att vi hade varit överens. Jag har betalat och har kvitto på det t o m. Men nån stans har det klickat i allafall. När klockan var halvfyra hade jag fortfarande inte fått nåt svar på mailet så jag ringde upp. Sophia som hon heter ska kolla uppgifterna och återkommer. Puh. Sen ringer min chef och meddelar att eftersom jag inte är i tjänst just nu så får jag inte vara med på den kommande lönerevisionen !!!!!!!!!! Tackar för friåret. Eller vad ska man säga. Pizzan hos Palle var i allafall lika fantastiskt god som vanligt. En stor tröst i alla små förtretligheter som faktiskt har samlat sig till denna dag. Förutom det så känns allt ganska ok, Bullen är hemma och vid liv, Linda är hos sin kusin o hennes man  o har det bra. Niklas sitter vid datorn, Leif vid tv:n o jag skriver av mig lite. Har faktiskt också varit till Krokom framotillbaka i egenskap av fyllechaufför. Känns riktigt bra att kunna hjälpa till nån gång.

Nu har jag t o m fått en halvmugg lådvin. Inte illa, lysnar på Hotel California o ska spela lite Sudoku innan John Blund kommer. I morron en ny dag.... Undrar hur stjärnorna står då ??? Förresten imorron är redan idag ser jag.

Påskägg

66066-4


Chokladmuffins

För femtielfte gången har bakverket fisit ihop. Tänk att jag aldrig lär mig. Förresten så har jag ingen lärare heller. Kanske det skulle gå bättre då.
Upp ifrån ingenting kom en tanke om att baka chokladmuffins när jag satt och gladde mig åt att få igen 3000 kr på skatten. Sagt o gjort. Hittade ett gammalt recept som jag fått av Monika för sex år sen. Har nog inte bakat det sen dess heller. På den tiden fanns inte amerikanska muffins här hos oss. Ok, nu gör jag amerikanska muffins av dom här tänkte jag. Gjorde enl receptet till punkt och pricka när jag upptäckte, va fan ska det inte vara nå bakpulver ? Jo, det måste det väl. Eller ? Tog beslutet att jag nog glömt att skriva upp bakpulvret i receptet och slängde i två tsk.

Chokladmuffins

Mamma, vad har hänt med muffinsarna ropade Niklas när han kom hem.
Ja, det är bara att erkänna sina synder och han såg faktiskt inte så förvånad ut heller. Stackars pojk
han är ganska härdad när det gäller mina bravader vid spisen.
Men som tur var så gick det bra att krafsa ur eländet med fingrarna o det var inge fel på smaken
heller. Nån sorts halvgräddad chokladpudding i muffinsform vart det.

Hoppas att det går bättre med middan nu då.




En annan solförmörkelse

En ny solförmörkelse drabbade oss igårkväll. Prisma och hennes föl gick inte att rädda till detta liv.
Tårarna bränner bakom ögonlocken, orden finns inte längre. Sorg.

Bullen är sämre idag än igår mitt på dagen. Igår kväll var han så dålig att jag inte trodde på ett liv idag.
Men, han har lekt, ätit, varit ute och sovit. Dock tycker jag att han verkar ha nån sorts oro i kroppen. Om den oron beror på våren o plusgraderna eller nåt annat vet jag inget om.

Det är svårt att veta när man ska beställa tid för avresa. Men så länge han äter o leker så tror jag att han vill vara kvar. Rätta mig om jag har fel.

Det är konstigt, när man är arg ramlar orden ut av sig själv. Men när man verkligen vill säga nåt vettigt och försöka vara till tröst så är dom borta allihop. Här krävs utveckling men hur ?

Hoppas att berörda ändå känner att vi lider med dom och att vi vill trösta o hjälpa men ej kan.

I morgon en ny dag, det är jag säker på, och vi andra är vid liv o full hälsa, så kämpa på.

God natt.


Oro

Efter en varm o solig dag får man nog gå till sängs med fru ORO, eller om det är herr. Det är ju i och för sig inget ovanligt men oron brukar för det mesta vara av  det lindrigare slaget.  Ikväll går tankarna till Prisma och Bullen. Efter vad jag förstår så har dom den jobbigaste natten framför sig.

Får hoppas på det bästa.