Linnégatan by night

66066-28

En mörk augustikväll och månen är full.....

Jahapp och sen då kan man undra. Inga varulvar eller fyllehundar har jag sett. Inget annat intressant heller för den delen. Fredagen har varit som vanligt. Kamraterna på jobbet är på fest, snyft... Själv ville jag inte så det är inge synd om mig. Måste nog ha nån feber som inte känns eller något annat fel. Jag har väl aldrig missat en fest sedan jag fyllde 12. Åh vad jag har tråkigt säger någon i rummet bredvid. Försöker muntra upp med lite svartvinbärssaft från Momma men det hjälpte bara en stund. Hörs som om Coca Cola skulle ha hjälpt mycket bättre. De e icke möjligt eftersom chaufför´n skulle ha kört onykter om vi skulle ha åkt på Q åtta för att handla dricka. Nu snarkar sängkamraten för fullt. Det blir tuffa dagar om man både ska jobba och därefter bygga husgrund. Imorgon är det dock fridag för då ska det lekas på Multihallen för hustomten o dotra i huset. Själv ska jag nog förbarma mig över chinchillorna så dom får lite städning i buren o kanske fräsch badsand till kvällen. Syster yster o Chrille tittade förbi som hastigast anledningen var att Moffa hade köpt peran som han ville bli fri å det snaraste. Stora fina potäter. Blir nog potatisgratäng o hemlagad potatismos framöver. Nu hoppar jag i säng, det ska bli skönt. 

Å i måra ere en ny dag som man kan göra nya fel på. Bevingade ord från en kär arbetskamrat. 

Haha

Nu vare nära att de vårte en blogg, men det vart Sudoku istället.

Trött, redan fastän de bäre e månda hur ske de henne gå......

Käringa e gammal kanske.

Dyr Pizza ?

66066-27

Start med McDonaldsfrukost 08.00
Här är en bild på Linda´s nya skor som inköptes på dagsturen till Trondheim. Dessförinnan så hade vi åtnjutit goda pizzor hos Peppe´s tillsammans med 4 Pepsi så blev det en liten nätt summa på 926 skr. Såå god var den nog inte iallafall. Nåväl ere utflykt så får det väl kosta lite då. Tittade lite på Ravnkloa där dom hade några stackars torskar (fiskar) som simmade omkring ovanför några flundror och en död krabba. Därefter strosade vi förbi några
gamla fina trähus som hade brunnit. För att citera Niklas så är allt annorlunda i Trondheim. Fina hus har dom i allafall. Tog oss sedan en tur till Tyholttornet där tittade vi på allt men ovanfrån. Lite läskigt ere nog att vara så högt upp tycker jag. Vid halvsex bar det iväg österut (hemåt).
När vi nådde Åre vart det dags för middag. Goda blodiga biffar samt 14 sushibitar, soppa,  starköl o dricka fick vi för endast 913 skr. Till efterrätt fick vi en varsin strut Årechoklad med Hallon o Lakrits. Linda föredrog lösviktsgodis o Leif satt nöjd utan godis i baksätet. (Han hade ju fått starköl). Vid tiotiden var vi hemma igen å jag säger bara det, borta bra men mjukisbyxan bäst
eller hur ?

Portopower

66066-23


Ibland är man tvungen att göra dåliga saker. Trädkramare som jag i grund o botten är så kom både tårar och andnöd när Bjårscka for. Hon har stått här på Linnégatan i minst 100 år. Tänk vad hon har sett och hört. Det tänkte jag också om mina gamla svarta pumps som jag hade under den mest hektiska tiden på dansgolvet, (dem var det säkrast att slänga innan nån fick höra vad dom hade att berätta.......:).


66066-23


Ovan ramlar björken ner. Med hjälp av vajjrar så styrdes fallet åt rätt håll. Därefter kapades det till lagom stora bitar som ska värma våra frusna själar så småningom. Enbart löv och tunnare kvistar fick åka till trädgårdavfallet. Det vägde 660 kg !!
66066-25

Men som sagt var ännu var hon inte puts väck. En stubbe av det värre slaget hade vi kvar. Problem med stora bokstäver. Stubben sitter som berget. Grävmaskinen som vi har lånat står sig slätt i kampen med stubben.
Då behöver vi hjälp av problemlösare nr Ett. Det finns nog inte många problem som han inte fixar.

Bengan kom o hälsade på med portåpåver´n. Tänka, såga, fila sågblad, hacka, gräva, dricka kaffe, skratt och illmariga skämt, använda spett, kätting, yxa, grävmaskin, regn, middag, träkilar och så småningom när mörkret kom så gav halva stubbet med sig.
66066-26

Det firades med mera kaffe och en goknul. (obs ett l).