Tyrannen



Familjens lilla tyrann "Katta" älskar Ängekorv !!!. Det Du storebror. Hon äter så magen blir som en boll och därefter försöker hon gömma det som är kvar.

Pyttipanna är också mums. Har inte haft någon katt förut som äter typ vad som helst.

Hon har dessutom kommit på att man kan klättra uppför mina byxben så bejna innanför böxa e alldeles sönderrivna o blodiga och dessutom gör det ont.

Att ligga  bakom gardinerna och hoppa fram när man går förbi är också kul. Natten mot igår så hittade hon någon metallbit under vår säng som hon skjutsade fram o tillbaka så det skramlade högt o ljudligt. Därefter var det dags att hoppa upp i sängen och sätta spinneriet på högsta volym strax bakom nacken på mig.

Fröknarna på jobbet klagar på nattsömnen för att barnen håller dom vakna..................

Skönt att det snart är helg. Är skittrött på kvällarna o när jag sätter mig så somnar jag. Det tar tydligen tid att vänja sig vid jobbet efter fyra veckors semester. Har väl kanske fått nån annan dygnsrytm fastän det inte märks.

Jenny är i Shanghai o det är spännande att följa hennes bravader på bilddagboken. Tänk vad lätt det är att bli uppdaterad idag när internet finns. Man blir mer delaktig på många sätt som man inte skulle ha varit annars.
Dessutom är hon ju snäll som vill dela med sig av det som händer.

Nu ere dags att mata smådjuren igen. Har hittat puffat ris i ett skåp. Ska testa om det faller Pysarna på läppen. Annars blire maskrosblad, klöverblad o lite daggkåpor. Hittade inga klöverblommor i regnet idag. (Klippte väl bort dom med gräsklipparn i helgen).





Bodsjömarknaden



Glada riddare stormade igenom marknadsplatsen när vi besökte Bodsjö igår.

Det vackraste höstväder man kan tänka sig har vi haft denna härliga helg.

Gårdagen tillbringades i Bodsjö där det var medeltidsmarknad med riddare och
allt som därtill hör. Många hantverkare visade sina alster och många fick nog också
göra en del affärer.

För egen del inköptes brända mandlar och hemgjorda chokladpraliner med päronsmak.

Det vattnas i munnen när jag nu sitter o minns den ljuva päronsmaken och chokladen som
smälte i munnen. Slurp. Så här i efterskott så skulle man väl ha köpt två förpackningar men dom
lär väl också ha varit slut kan jag tänka mig. Får ta en sväng ner på Telogott o köpa lite. Tjejen som
tillverkade dem bor i Järpen och säljer också chokladen till ovanstående godisaffär.

En intressant lektion i hur man bereder fårskinn på ekologiskt sätt fick jag också i en av bodarna.
I luva och byxa av vadmal stod han och berättade om hur skinnen blötläggs i Indalsälven för att därefter
garvas i granbark. En lång och tidsödande process men fina skinn blir det till slut.

Idag har gräsklipparen valsat omkring med mig på tomten. Fint vart det och soppan räckte till hela klippningen.

Efter detta när jag pustade lite lätt "utta bua" så landade Moster och ViaChrille med nyinköpta jordgubbswienerbröd
från Edenbo´s.

Vi sölade i oss dom tillsammans med en kopp pulverkaffe. Trevligt med lite främmande så lagomt till eftermiddagsfikat.
Senare på eftermiddagen komm Linn och hälsade på "Katta".

Efter middan åkte Leif o skulle lägga om däck. Han hade just åkt när Rickard kom förbi med sin nyinköpta mc som bara hade gått typ 150 mil nånting. Tyckte nog att han såg ganska lycklig ut faktiskt.

Nu ere nog färdigbloggat för idag. Har nyss chattat med Jenny som för närvarande bor i Shanghai. Det är inte illa tycker jag. Kan tänka mig att det är lite skillnad jämfört med Frösön. Ska följa hennes resedagbok och väntar med spänning på lite bilder därifrån.





I Bryggstu




De var närmare 8 år sedan jag bakade tunnbröd förra gången, men det verkar vara som när man lärt sig att cykla. Det sitter i ryggraden bara man fått värma upp lite först. Syster Yster o jag åkte volvolo med start 07.00 från Östersund och färden gick mot Lit. Väl framme så möttes vi av Lennart som hade "tänne" opp i baksterugnen. Kunde inte ha blivit mycket bättre start på dagen, att det dessutom satt en rävunge bredvid bron och storögt tittade på oss gjorde inte det hela mycket sämre. Så småningom så tyckte han nog att vi var nog så tråkiga att glo på så han försvann och vi fick inte se honom nå mer.

Vi bakade å bakade, drack kaffe, vilade, pratade och fick fint kaffefrämmande frampå eftermiddagen. Moffa, Ingrid o Lennart hade många gamla minnen att förmedla till oss under fikat. Vips vad det var så var degen slut och vi kunde städa undan.

Därefter åkte vi till Malin med lite bröd o sen åter till staden.





Dynamite Delux



Japp, de inget slut på överraskningarna. Hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag ska åka till Hamburg för att få uppleva ovanstående trio´s sista konsert.

Linda frågade på förmiddagen om det möjligtvis skulle kunna tänkas att vi åkte till Tyskland för att se deras sista konsert. Svaret var: Det är ingen omöjlighet, vi får se....

Vid tretiden kom hon ner när Moster o Christer satt o drack kaffe tillsammans med mig. Det fanns typ 10 olika städer där dom skulle ha konsert men den närmaste, Hamburg, var slutsåld. Det var den konserten som hon helst ville gå på eftersom det är den sista dom kommer att genomföra.

Hon gick upp och mailade till sin kontakt i Tyskland och fick en länk. Dom hade 6 biljetter kvar på ospecificerad ståplats och 4 på ståplats.

Nu vart det allvar helt plötsligt. Kontakt med hennes kompis om hon skulle följa med. Telefon med SJ för koll av biljettpriser och koll av flygpriser.

Det hela slutade med två biljetter till konserten i Hamburg den 7 november. Resten bokar vi senare. PUH........

Nu måste tant andas också. Det känns faktiskt jätteroligt. Tänk vad lite man vet om framtiden.

Godnatt

Imorgon ska jag upp kl 04.45 och grädda bröd till Niklas som ska jobba.

Gnatt en gång till.












Kattongen

Kattongen 20080811


Japp så vart vi en till i familjen. Kattongen kom i en blå ford från Oviken. Tanken har funnits länge att vi skulle skaffa en katt till bara någon ville komma till oss. Vips som det var mest genom ett missförstånd så var hon här. Katta blir det namn hon får. En mycket cool katt enligt min åsikt. Helt lugn och inget orolig alls över att bli lämnad i en helt okänd miljö med okända människor och djur. Hon spatserade glatt fram till Chinchillorna och tittade storögt på dom. Därefter har de stora ögonen genomsökt hennes nya hem i varje vrå och varje undangömd dammtuss har noggrannt plockats fram i dagsljuset. Katta hoppar och dansar i solen med en gammal bommullstuss som låg på vardagsrumsbordet, i  nästa sekund så boxas hon med ett blomblad som så lämpligt hänger ner precis framför nosen. Därefter upp på köksbordet där hon närmast liknar tjuren Ferdinand under korkeken. Stilla sitter hon och luktar på de nyinplockade blommorna. Kanske någon av de dofterna påminner om livet på landet, där hon bodde för en vecka sedan.

Som tur är så verkar hon inte bekymra sig över någonting alls som det ser ut. Allt som hon ser går att leka med och plötsligt så har sovklockan ringt och hon sover, i vilken ställning som helst.

Glad är däremot inte gamla katten Pussi. Hon är sur som ättika och fräser högt o ljudligt åt den lilla kattungen. Hon kommer dock in och sover på kvällen och äter. Hoppas att surheten går över.

För övrigt så är jag inne på min tredje semestervecka av fyra. Måste kommaihåg att fyra veckor är att rekommendera. Det börjar faktiskt att kännas att man har varit ledig. Är ganska nedvarvad och njuter av stunderna ute i solen med sodukun och kaffekoppen. Har haft förmånen att flera av mina semesterdagar också ha trevligt sällskap till eftermiddagskaffet av vänner som har rattat in på gården.

I kväll var Bertil Kristina o Anna hit för att titta på Katta. Trevligt. Det känns som det var länge sen sist vi träffades.

I morgon kanske det blir blåbärsplockning........